Etterforsker1 Gruppen

Landets største innen privatetterforskning
Tilbake til bloggen

Oslo tingrett godtar løgndetektor

Tid å lese: 3 minutter

Er løgdetektor lov til å bruke i retten? Det er et stort tema. Løgndetektor Oslo og Etterforsker1 Gruppen bistod Marius Kristiansen da han fikk lov av dommeren til å bruke løgndetektor i tingretten torsdag den 16 juni 2023.

Juridisk er det utfordrende å få brukt løgndetektor i Norge, men retten kan godta det. Det enkleste er å ta en løgndetektortest hos oss og deretter invitere oss som vitner i saken din.

Marius Kristiansen var mistenkt og spurte dommeren om han fikk lov til å bruke en lie detector eller løgndetektor på norsk. Dommeren godtok dette og Marius ringte til oss i Etterforsker1 Gruppen.

Marius ønsket at vi brukte den beste og mest treffsikre testen vi hadde. Det er Eyedetect, som utvikles av Converus. Den er opptil 90% treffsikker og vi har svært gode erfaringer med denne i mange saker.

Klienten vår var klar på at han var uskyldig og han ville på død og liv bevise dette. Dommeren forsto hans frustrasjon og han fikk lov til å bruke vår maskin.

Dommer og påtalemyndighet lar Marius ta løgndetektor i Oslo tinghus

Han hadde aldri sett den før han møtte privatetterforsker Thomas Mathiesen i resepsjonen på Oslo Tinghus en kjølig junimorgen.

Oslo tinghus

Marius Kristiansen har vært ute en vinternatt før og han forteller ærlig at han ikke har vært mors beste barn. Men Marius er veldig frustrert over at påtalemyndighetene mener at han lyver. For det er han selv helt sikker på at han ikke gjør.

Marius har ingen kjenneskap til løgndetektoren vår og han blir litt forfjamset over at den er så avansert. Den tar 60 bilder i sekundet av øynene hans (infrarødt). Disse sendes til en server i Utah for analyse etter testen.

Ring oss på 21608178 Bruk vårt kontaktskjema

Det Marius ikke vet er at vi har gjort det litt vanskeligere for ham enn vi normalt gjør det. Dette er i samarbeid med utviklerene av maskinen. Eyedetect brukes av forsvaret i mange land og er svært god i å avsløre løgner.

Løgndetektor i Oslo tingrett

Løgndetektor Oslo lar klienten ta en utvidet test i emnet der han er mistenkt for å lyve.

Etter fem minutter har serveren analysert det Marius svarte og resultatet er at han mest sannsynlig snakker sant. Altså han består løgndetektortesten.

Løgndetektor i straffesak eller sivilsak?

I straffesaker og sivilsaker kan man bruke løgndetektor. Spørsmålet er hvor mye dette betyr for deg i retten. Dommerene skal altså veie de ulike bevisene opp mot hverandre. Hva veier en rapport fra en løgndetektortest? Det er det umulig å forutsi.

Hvis dommer ikke lar deg kjøre en løgndetektortest i retten, så kan du ta en test hos oss og invitere oss som sannhetsvitner i retten. Din advokat kan stille oss spørsmål om resultatet av testen. På denne måten kan du få frem at du besto, og hva en slik test egentlig er.

I sivilsaker (som barnefordelingssaker) bruker vi Eyedetect for å motbevise anklager om for eksempel misbruk av barn. Dette er hensiktsmessig både i forberenden møter og i hovedforhandlingen.

Media skriver at løgndetektor ikke er lov i retten

Mediene skriver at løgndetektor ikke er lov til å bruke i retten. Senest skrev Sandefjords Blad en artikkel om dette. Vi sendte ut en pressemelding til mediene i juli 2023 om at Marius Kristiansen fikk bruke løgndetektor i Oslo tingrett. Ingen mediehus skrev om saken. Thomas Mathiesen sendte en epost til redaktør i Sandefjords Blad om dette og fikk aldri noe svar.

Vi mener at media og de fleste i advokatstanden ikke tør å utforske muligheter. Som privatetterforskere er vårt mandat å undersøke og å finne svar på vanskelige spørsmål.

Se også artikkelen om da vi tok løgndetektortest på Oskar Westerlin i podcasten Kontoret og på sjefen i Horde.

Ring oss på 21608178 Bruk vårt kontaktskjema

Om forfatteren

Privatetterforsker og sertifisert skriftgransker Thomas Mathiesen.

Mathiesen er daglig leder i Etterforsker1 Gruppen AS, sentralstyremedlem i den internasjonale bransjeorganisasjonen for privatetterforskere. Mathiesen har bakgrunn fra IKT med hovedfokus på sikkerhet og mobilteknologi.

Mathiesen bistår klienter innen etterforskning, barnefordeling og skriftgransking.

Privatetterforsker og skriftgransker Thomas Mathiesen

Epost LinkedIn Facebook

Kontaktskjema

Kontakt oss helt gratis og uforpliktende. Vi har selvfølgelig taushetsplikt.

Telefon: +47 21 60 81 78
Epost: post@etterforsker1.no

  (vi garanterer 100% diskresjon)

  Dagsrevyen reportasje om Etterforsker1

  Etterforsker1 på NRK Dagsrevyen
  NRK Dagsrevyen besøker Etterforsker1 Gruppen.

  InsiderFEM episode om Etterforsker1

  Etterforsker1 Insider TVNorge Marte Bratberg
  Discovery+ og Marte Bratberg ble med oss på jobb. Følg våre medarbeidere på Insider FEM.

  Privatetterforsker podcast

  Privatetterforsker podcast med Thomas Matheisen
  Hør Privatetterforsker Podden med Thomas Mathiesen på Spotify og Youtube. Kontakt oss hvis du har spørsmål du ønsker at vi tar opp.

  Hele verden

  Vi holder til i Norge, men vi reiser verden rundt for å etterforske for deg! Gjennom våre erfarne partnere har vi mulighet til å utføre tjenester i hele verden på kort varsel.

  24 timer i døgnet

  Våre 65 medarbeidere jobber både dag og natt for deg. Våre spanere er dine øyne og ører når du ikke er der selv.

  Oslo tingrett godtar løgndetektor