Etterforsker1 Gruppen

Landets største innen privatetterforskning
Tilbake til bloggen

Mistanke om utroskap

Tid å lese: 9 minutter

I en verden hvor alt er styrt av digitale redskaper kan det være vanskelig å vite hvem som står deg nærmest og om de virkelig vil deg ditt eget beste. Mange har mistanke om utroskap.

Det skal sies at utroskap ikke er en beskjeden ting i samfunnet, og det stadig kommer nye tilfeller med utroskap. Magefølelsen din skriker etter svar om din andre halvdel faktisk er den de sier de er.

Det er mange spørsmål som fester seg i hodet når man begynner å bli usikker. Spørsmål som ikke kommer og går, de blir og er der for å bli til du får konfrontert dem med det. det er nesten som om det blir en del av deg, usikkerheten.

Definisjonen av utroskap

Det er utrolig viktig at dere begge er på samme side i et forhold om hva som definerer utroskap. For noen er det å like et lettkledd bilde på Instagram utroskap, og allerede der vil forholdet skjære seg. For andre er det ikke utroskap før man legger seg til sengs med andre. Derfor er det viktig å kunne definere hva som er utroskap tidlig i forholdet slik at man er klare ovenfor hverandres forventinger. Dersom disse forventingene brytes, brytes også tilliten. Tillit er et utrolig viktig virkemiddel i et forhold som skal vare.

Ring oss på 21608178 Bruk vårt kontaktskjema

Det er viktig å ta dette i starten av et forhold eller når man ikke mistenker at partneren sin er utro. Åpenheten og nysgjerrigheten rundt temaet må være alpha omega, og det blir veldig vanskelig dersom det ligger underliggende grunner til hvorfor man spør. Etter man har avklart hva sine forventinger om forholdet er og definisjonen av utroskap er, kan man dermed slippe å anklage dem for noe de ikke har gjort.

Hva gjør man om mistanken allerede er der, og det er blitt for sent med en åpen dialog om hva som definerer utroskap?

Aller først vil magefølelsen fortelle deg at noe er galt. Magefølelsen kommer alltid i slike situasjoner selv om vi liker det eller ikke. Det handler om hvordan en føler meg seg selv og sin situasjon til andre. Kanskje kjæresten din har blitt mer fraværende i det siste, og du ikke fatter helt hvorfor. Da kan det være greit og enkelt å se etter løsninger i utroskap. Men utroskap er så mye mer enn bare å være fraværende i et forhold.

Mistanke om utroskap kommer ikke til å gå bort hvis man ikke konfronterer problemet, og konfrontasjon kan være vanskelig til tider. Det er en samtale man vil unngå å komme i på grunn av overveldende følelser og anstrengte tråder. Følelsen av at noe er galt kan skape mye stress og vil påvirke individets psykiske helse. Dette gjør dem mer sårbar mot konfrontasjoner, og dermed gjør dette enda vanskeligere.

Magefølelse med mistanke om utroskap

Magefølelsen kan gjøre det lett for deg å komme inn i en spiral hvor du endeløst leter etter svar, men aldri kommer fram til noe svar. For at en slik uro skal gå vekk er det viktig at man undersøker om mistankene stemmer, og dette kan være veldig hardt og sårt.

Men på andre siden, kan denne magefølelsen som oppstår komme av frykt. Frykten for å bli forlatt. Det kan være at det ikke er noe utroskap inn i bildet, men magefølelsen og hodet sier noe annet i frykt for at du ikke er bra nok for dem. Dersom magefølelsen roper utroskap eller frykt, er det viktig med en åpen dialog sammen.

Ring oss på 21608178 Bruk vårt kontaktskjema

Hvordan kan jeg vite at kjæresten er utro?

Det er ikke noe fasitsvar på om en er utro eller ikke, men her kommer noen tegn som kan være til hjelp for deg å finne ut om kjæresten er utro før du tar det neste steget som er konfrontasjonen. Man bør være veldig forsiktig med å trekke forhastede konklusjoner om sannsynligheten for at partneren er utro. Krysser partneren din flere punkter på denne listen er det kanskje på tide med en prat om hvorfor.

Typiske tegn til en utro partner:

 1. De har i det siste blitt mer fjern og fraværende fra forholdet og tar avstand når dere er sammen.
 2. Blitt mye mer opptatt av sitt eget utseende. Det er viktig for dem å se bra ut til enhver tid.
 3. Mindre interessert i sex med deg, fordi de får det andre steder. Eller motparten, hvor de vil ha mye mer sex ettersom testosteron nivået fyker i taket etter økt sex med en annen person.
 4. Unnvikende oppførsel.
 5. Holder skjult for deg hva de skal og hvor de er. De vil heller ikke dele stedstjenester med deg slik at du gjennom apper på telefonen kan sjekke for de er.
 6. Har en sterk følelse for å måtte verne mobilen og sine egne sosiale medier til alle tider.
 7. Partneren din har fått seg en ny hobby som du verken får vite detaljer om eller være med på.

Du har nå sjekket listen og kjenner at flere av dem treffer deg nært, hva gjør du nå? Hvordan skal man gå fram uten å skape en stor krangel, selv om utslaget av det kanskje ikke er hva du forventer.

Hvordan avsløre utroskap på Facebook? Les dette..

Lett å få mistanke om utroskap

Selv om du mistenker at partneren din er utro, er det alltid en veldig dårlig idè å sjekke mobiltelefonen deres i smug. Har din partner begynt å bruke Snapchat eller Signal messenger? Det er utrolig viktig at du aldri sjekker mobilen eller deres sosiale medier uten tillatelse. Dette er en grov overtramp på vedkommendes privatliv og tillit. Det kan til slutt ende med at det ble du som brøt tilliten mellom dere uten å mene det.

Hva skal man gjøre når utroskap er oppdaget?

Det er selvfølgelig traumatisk å oppleve utroskap og man blir veldig usikker på hvordan fremtiden ser ut for seg. Det kan ta lang tid å komme seg over at noen du har delt seng med endte opp med å dele seng med en annen. Mange får et sterkt behov for å vite og forstå hvorfor, og hvordan dette kunne skje dem.

Ring oss på 21608178 Bruk vårt kontaktskjema

Usikkerheten slår hardt ned på psyken og man begynner først å lete etter problemer ved seg selv, og mistenker sin egen oppførsel for at de har brutt denne sterke tilliten som tidligere var der. De samme spørsmålene fester seg i hodet og kommer tilbake om og om igjen. Selv om spørsmålene kan tære på sin egen psyke er det absolutt viktig at man ikke tyr til hevn. For med hevn kommer man ingen veier. Det er en utrolig kortreist løsning, og gir likeså kortvarig glede.

Er hun utro?

Slik går du frem for en åpen dialog om utroskap

 1. Prøv å behold roen og snakk i rolig selv om kanskje følelsene kan ta overhånd. Selv om svarene kanskje ikke ble det du selv forventet er det viktig å ikke miste hele hodet.
 2. For å unngå at partneren din skal benekte hele situasjonen er det veldig viktig at du trår forsiktig frem før du anklager dem ovenfor noe.
 3. Det er utrolig viktig å begynne med å fortelle om hvorfor du spør og tenker om han eller hun er utro.
 4. Er det mulig for deg å komme med en forklaring på hvorfor du er bekymret, og fortelle om hvorfor magefølelsen din skriker ut til deg?
 5. Til slutt, er det viktig å spørre om muligheten til å eventuelt gjøre noen endringer som gjør at man kan få tilbake tilliten og tryggheten som tidligere var der.

Men hvorfor er noen utro?

Det er utrolig mange grunner til at noen velger å være utro mot sine nære, og det er ikke noe fasit svar på hvorfor. Men det kan være mange grunner til dette som bygger opp til at man velger å bryte tilliten i et forhold.

En stor grunn til at noen velger å ty til utroskap kan være mangel på kjærlighet. Det er ikke uvanlig at kjærligheten famler med tiden. Selv om man bryr seg godt om hverandre er det mulig at partneren selv ser etter andre. Dette til tross for at dere enda bor og er sammen til alle tider av døgnet ellers. Til dette kan det også være rutinene som tærer på kjedsomheten, og noen får mistanke om utroskap.

Etter å ha vært sammen i et antall år eller måneder begynner vi som mennesker å komme inn i rutiner. Det kan kanskje begynne å føles litt ut som at forholdet er blitt en rutine. Det samme skjer hver dag og det er aldri noen overraskelser som byr på noen sommerfugler i magen. De samme kjedelige tingene som alltid går om og om igjen, kan føre til at man søker etter nysgjerrighet andre steder. Vi mennesker er alltid på leting etter nye stimuli om vi ikke får det der vi allerede er. Både nysgjerrighet og seksuell eller følelsesmessig misnøye kan føre til at man går på leting etter dette hos noen andre og dermed er utro min sin egen partner.

Ensomhet er årsak til utroskap

En annen årsak kan være ensomhet i et forhold. Dette kan oppstå av mange faktorer, men stammer mest fra følelsesmessig avstand eller mangel på kjærlighet, som nevnt over. I tillegg til ensomheten kommer det en mangel på seksuell tilfredstillelse. Det kan være at man overtenker situasjonen og selv distanserer seg fra partneren sin, og det dermed blir dårlig kommunikasjon mellom dere. Dette kan føre til at avstanden og ensomheten blir lenger og større. Dette er også en stor grunn til at mange tyr til utroskap.

Skjulte kommunikasjonsproblemer eller kommunikasjonsproblemer som er elefanten i rommet er også årsaker til utroskap. Mangel på kommunikasjon i et forhold som skal bygge på tillit og trygghet skaper akkurat det motsatte. Man mister tilliten og begynner å tvile på seg selv og sine tanker. Dermed må en gode kommunikasjonsferdigheter mellom hverandre være et kjernepunkt for et godt forhold.

Ring oss på 21608178 Bruk vårt kontaktskjema

Kommunikasjonsferdigheter er byggesteinen for et godt forhold, og dersom man ikke snakker med hverandre er det allerede på det punktet ment til å falle sammen. Hvis man ikke kan stole på at kjæresten er ærlig med deg, er alt det man bygger videre på dømt til å falle sammen på ett eller annet punkt i livet. Om det er om noen dager eller år, det er utrolig vanskelig å si. Men det kan bare vare så og så lenge før det faller sammen.

Derfor er det viktig med kommunikasjon om hva man forventer av hverandre i forholdet. Og ikke minst hva man ser for seg at man kan forvente av hverandre. Urealistiske forventninger og idealisering av forholdet kan skape en stor skuffelse. Særlig dersom det ikke går den veien de selv har forventet.

Han har mistanke om utroskap

Bagatellisering av utroskap

Til slutt, kan man trekke fram hvordan falske eller egoistiske holdninger som rettferdiggjør utroskap påvirker forholdet. De vil bagatellisere utroskap og hva det innebærer. I ekstreme tilfeller vil de videreføre sin egen skyldfølelse over på sin egen partner. Et eksempel er å rette pekefingeren mot ting som de har gjort eller ikke har gjort. Det er ikke uvanlig at en som er utro setter opp en vegg ved konfrontasjon. De sier ofte at den andre partneren er utro.

De forskyver dermed sine egne holdninger over på partneren sin. Partnere som er utro vil heller få den andre til å føle seg dårlig. Derfor er det utrolig viktig med god kommunikasjon. I tillegg er et forhold som ikke straffer utroskap eller har lagt frem sine verdier og holdninger rundt det. Et forhold som er lett påvirket av andre instanser. Dette kan føre til at en i forholdet vil gå ut og finne nye stimuli andre steder siden de tenker det er greit. Dette er ikke greit, men siden det tidligere ikke har blitt tak i føler de at det er greit å gjøre det en gang til. Og en gang til og en gang til, helt til de blir konfrontert.

Er det mulig å redde forholdet etter utroskap eller mistanke om utroskap?

Dette er et veldig personlig spørsmål og det kommer helt an på fra forhold til forhold. Utroskap er et brudd på kontrakten som ligger kjært mellom to personer, i tillegg vil utroskap være et brudd på alt av tillit til hverandre. Men dersom man har mye å kjempe for og man holder snakker ut om sine forventninger om videre liv, kan det være en mulighet for at det kan funke.

Ring oss på 21608178 Bruk vårt kontaktskjema

Dette må drøftes og diskuteres mellom partene og dersom man begge to innser at det ligger altfor mye inne i kortene for dem og de velger å kjempe for det så må man for all del gjøre det. Men i de aller fleste tilfeller kan det være greit å forlate dem. Er det skjedd én gang, vil det mest sannsynlig skje en annen gang til.

Privatetterforsker finner fakta i mistanke om utroskap

Et godt alternativ for å finne ut om partneren er utro er å kontakt en privatetterforsker. Dette er profesjonelle etterforskere som daglig gransker utroskapssaker.

Etterforsker1 – Vi har spanere og sakkyndige som bistår deg!

Kontakt oss på telefon 21608178 for en uforpliktende samtale om din sak. Alternativt kan du sende oss en epost (kontakt@etterforsker1.no) eller bruke kontaktskjemaet vårt her.

Om forfatteren

Privatetterforsker og sertifisert skriftgransker Thomas Mathiesen.

Mathiesen er daglig leder i Etterforsker1 Gruppen AS, sentralstyremedlem i den internasjonale bransjeorganisasjonen for privatetterforskere. Mathiesen har bakgrunn fra IKT med hovedfokus på sikkerhet og mobilteknologi.

Mathiesen bistår klienter innen etterforskning, barnefordeling og skriftgransking.

Privatetterforsker og skriftgransker Thomas Mathiesen

Epost LinkedIn Facebook

Kontaktskjema

Kontakt oss helt gratis og uforpliktende. Vi har selvfølgelig taushetsplikt.

Telefon: +47 21 60 81 78
Epost: post@etterforsker1.no

  (vi garanterer 100% diskresjon)

  Dagsrevyen reportasje om Etterforsker1

  Etterforsker1 på NRK Dagsrevyen
  NRK Dagsrevyen besøker Etterforsker1 Gruppen.

  InsiderFEM episode om Etterforsker1

  Etterforsker1 Insider TVNorge Marte Bratberg
  Discovery+ og Marte Bratberg ble med oss på jobb. Følg våre medarbeidere på Insider FEM.

  Privatetterforsker podcast

  Privatetterforsker podcast med Thomas Matheisen
  Hør Privatetterforsker Podden med Thomas Mathiesen på Spotify og Youtube. Kontakt oss hvis du har spørsmål du ønsker at vi tar opp.

  Hele verden

  Vi holder til i Norge, men vi reiser verden rundt for å etterforske for deg! Gjennom våre erfarne partnere har vi mulighet til å utføre tjenester i hele verden på kort varsel.

  24 timer i døgnet

  Våre 65 medarbeidere jobber både dag og natt for deg. Våre spanere er dine øyne og ører når du ikke er der selv.

  Mistanke om utroskap