Etterforsker1 Gruppen

Landets største innen privatetterforskning
Tilbake til bloggen

Privatetterforsker pris

Tid å lese: 9 minutter

Hva koster det å leie privatetterforskere? Er det ulike kostnader for ulike tjenester? I denne artikkelen tar vi for oss temaet privatetterforsker pris.

Kostnadene vil avhenge av hva slags etterforskning du bestiller.

Privatetterforsker pris er basert på saksomfang og hvor mange timer som går med til oppdraget. Vår veiledende pris er kr. 1800,- inkl. moms per time.

En privatetterforsker er et individ eller en gruppe med trente fagfolk som blir ansatt for å undersøke og samle informasjon om en situasjon eller et problem. En erfaren privatetterforsker bruker ulike observasjonelle teknikker for å finne informasjon for kundene deres, og jobber som regel under dekke for å samle informasjon på en så diskret måte som mulig.

Typiske oppgaver for en privatetterforsker kan være: Bakgrunnssjekk, sporing, digital svindel, sporing av kjøretøy, etterforskning av forhold eller etterforskning av utroskap.

Et av de mest stilte spørsmålene når man ser etter å ansette en privatetterforsker er “Hvor mye vil det koste meg?”

Flere faktorer gir utslag for totalprisen

Prisene blir påvirket av ulike faktorer som typen etterforskning som bestilles, hvor lenge undersøkelsen vil foregå og ressursene en etterforskning krever.

Før en etterforskning begynner, er det vanlig å ha en samtale med privatetterforskeren slik at de forstår nøyaktig hva du forventer av dem før de kan tilby en pris og en passende betalingsmetode.

De fleste privatetterforskere krever ikke en avgift for den første konsultasjonen.

Når det gjelder pris, er det vanligste for privatetterforskere å velge en timeavgift, siden alle etterforskninger er unike, og hver undersøkelse må tilpasses til kundens behov, og det krever ulike ressurser.

Pris på privatetterforsker og antall timer

Det er vanlig for oss i Etterforsker1 Gruppen og andre etterforskningsbyråer å komme et tilbud for et gitt antall timer som de forventer at en vellykket etterforskning krever.

Det lønner seg alltid å avtale på forhånd hvordan man mottar faktureringen, og spesifisere eventuelle preferanser.

En telefonkonsultasjon med en etterforsker vil veilede deg rett til det mest kostnadseffektive alternativet som er nøye tilpasset til dine behov.

Privatetterforskere vil noen ganger komme med en fastpris som avtales i løpet av konsultasjonssamtalen. Noen få bruker den metoden for alle tjenestene de tilbyr.

Timepris for privatetterforsker

De fleste privatetterforskerne vil derimot komme med en timepris, og kommer som regel med et forslag til antall timer jobben krever på forhånd.

Privatetterforsker timepris

Timeprisene varierer mellom laveste pris og høyeste pris per time, med en gjennomsnittlig timepris på mellom (lav gjennomsnittlig pris) og (høy gjennomsnittlig pris) per time.

Som erfarne etterforskere forstår de at ingen etterforskning er helt lik en annen, og de tilpasser prisene etter jobbens vanskelighetsgrad. Stedet der undersøkelsen tar plass kan være en av de avgjørende faktorene.

En timepris kan virke som kan virke som en høy avgift å forplikte seg til, særlig hvis det er usikkerheter rundt hvor lang tid etterforskningen vil kreve. Som følge av det, kan det være fristende å ansette en billigere, mindre erfaren etterforsker for å redusere utgiftene dine.

Derfor er det viktig å huske på at de kan bruke lenger tid på å utføre en etterforskning enn en erfaren etterforsker ville brukt.

Da risikerer du å måtte betale mer til slutt hvis du betaler dem for antall timer de jobber. Det kan også føre til resultater som ikke følger standardene som kreves hvis saken går til domstolen for sivile eller kriminelle rettsaker.

Hvor mye koster en privatetterforsker?

Normalt koster en privatetterforsker kr. 1500,- inkl. mva. per time.

Dette er gjennomsnittsprisen for privatetterforskere og detektiver. I noen tilfeller betaler du mer eller mindre, men kr. 1500,- er et godt utgangspunkt hvis du vurderer å leie en privatetterforsker.

Profesjonell eller amatør

Det finnes eksempler på slurvete, klønete, forhastede og til og med ulovlige etterforskninger som ødelegger sjansene for en suksessfull gjennomføring.

Noen av grunnene til at det lønner seg å ansette en profesjonell og erfaren privatetterforsker er at det kan spare deg penger, tid og unødvendige bekymringer. Ta kontakt med en privatetterforsker, og de vil opplyse deg umiddelbart om fordelene ved å ansette dem.

Andre kostnader enn bare privatetterforsker pris

I tillegg til prisen for tjenestene de tilbyr, vil de fleste privatetterforskere kreve en kompensasjon for andre kostnader de støtter på mens de utfører jobben sin. Det inkluderer reisekostnader, både tid og antall kilometer de har måttet reise, kundeopplysninger og andre utfordringer de møter underveis.

Vi i Etterforsker1 baker reisekostnader i nærområdet inn i timeprisen. Dette forenkler tilbudet til X antall timer, istedenfor kostnad for bompasseringer og antall kilometer vi kjører.

En anerkjent og profesjonell etterforsker vil ikke skjule ekstrakostnader, og bør være ærlig ved å avtale dem med kunden sin i forkant av etterforskningen. Det anbefales å avtale det på forhånd, slik at du ikke blir overrasket av uventende kostnader.

Vær oppmerksom på skjulte kostnader som kan føre til mye større avgifter på slutten av en etterforskning.

Når du vurderer å ansette en privatetterforskningsbedrift, tenk godt på hvor stort budsjett du har og hvor mye du har råd til å bruke på etterforskningen. Den beste ideen er ikke alltid å ansette den rimeligste bedriften, men du bør ikke anta at den dyreste automatisk er den beste heller. Det som anbefales er å tenke deg godt om hva slags tjenester du har behov for og hva de ulike etterforskningsbedriftene kan tilby.

Noen faktorer som påvirker prisen på ulike privatetterforskere er:

Hva slags tjeneste du ønsker

Noen etterforskningsbedrifter er spesialister innenfor komplekse og veldig sensitive oppdrag, mens andre velger å fokusere på vanlige rutine etterforskninger. Avhengig av situasjonen du befinner deg i, bør du vurdere å betale mer for ekspertisen du trenger innenfor en spesifikk nisje enn å velge en etterforsker som tilbyr et bredere spekter av tjenester.

Selve etterforskningen

En av faktorene som bidrar til at prisen på privatetterforskere er så ulik er typen etterforskning du trenger, antall arbeidstimer som kreves og hvor mye diskresjon jobben krever.

Antall etterforskere som kreves

Hvis du har ansatt en Privatetterforskningsbedrift for en komplisert undersøkelse, kan det hende at bedriften trenger å sende ut flere etterforskere for å fullføre oppdraget ditt. Jo flere etterforskere som trenges, desto høyere vil kostnadene være. Privatetterforsker pris vil derfor variere.

Prestisje og erfaring

Privatetterforskningsbedrifter som er godt etablert og har vært åpne i mange år vil mest sannsynlig kreve en økt pris for tjenestene sine sammenlignet med en nylig åpnet etterforskningsbyrå. En privatetterforsker som har en omfattende karriere i rettshåndhevelse, granskning eller etterretning vil som regel koste mer enn noen som er i starten av sin karriere og har mindre erfaring.

Reisekostnader

Privatetterforskere vil som regel kreve egne avgifter for reisekostnadene deres, spesielt hvis det innebærer å reise til en annen by eller et annet fylke. Slike kompensasjoner kan dekke bensinkostnader, togbilletter, flybilletter eller andre transportmidler som er essensielle for at etterforskeren skal kunne utføre de nødvendige investigasjonene.

Pris for privatetterforsker

Hvordan spare penger når du skal ansette en privatetterforsker?

Totalprisen for en etterforskning kommer til å avhenge av hvor mye tid og arbeid etterforskeren må legge inn for å oppnå de resultatene du ønsker. I de fleste tilfeller kan en erfaren etterforsker finne informasjon og bevis som en nybegynner vil ha vansker med å avdekke. Det kan hende at du kan spare litt penger ved å legge inn litt tid for å finne ut det du kan om saken du ønsker at en etterforsker skal undersøke.

En annen måte å spare penger på er å gi etterforskeren så mye informasjon som mulig på forhånd, for å minke tiden som kreves til undersøkelsen. En annen måte å hjelpe etterforskeren på er å være nøyaktig og spesifikk med saken som skal undersøkes.

Fordeler ved å ansette en privatetterforsker

Privatetterforskere er trent og lært opp til å finne informasjon og bevis. Enten du trenger mer informasjon som privatperson eller bedrift, finnes det mange gode grunner til å ansette en profesjonell. Du kan vurdere å ansette en privatetterforsker hvis du trenger hjelp til:

Ved å finne og avdekke relevant informasjon kan en etterforsker gjøre livet ditt enklere ved å sørge for at du og familien din er trygge, i tillegg til å identifisere mulige trusler til dine virksomheter og økonomiske interesser.

Hvordan kan du ansette en privatetterforsker?

Hvis du vurderer å ansette en privatetterforsker, kan det hende at du ikke vet hvor du skal starte. Prisen er bare en av mange faktorer du skal ta i betraktning når du leter etter en privatetterforsker som kan hjelpe deg. Privatetterforsker pris baseres på flere ulike parametre. Akkurat som når du skal ansette en hvilken som helst annen fagperson er det lurt av deg å undersøke litt hvem som er de beste etterforskerne i området ditt. Her er et par enkle steg vi anbefaler at du tar:

Steg for å få privatetterforsker pris

Steg 1: Sammenlign ulike privatetterforskere på nettet

Søk etter privatetterforskere nær deg, og sammenlign de ulike tjenestene de tilbyr. Etterforsker1 har flere enn 57 medarbeidere i hele Norge. Kontakt en privatetterforsker for å få prisen her.

Se etter de som er dyktige med den typen etterforskning du ser etter innenfor rammene du har satt for budsjettet ditt. Når du har valgt ut noen etterforskere du har lyst til å finne ut mer om, lag en liste med de du har lyst til å kontakte.

Steg 2: Still etterforskerne mange spørsmål

Etter du har lagt din første liste med etterforskere du tenker du at lyst til å finne ut mer om, lag en liste med spørsmål du gjerne vil stille for å avgjøre om du vil ta et steg videre og planlegge en konsultasjonssamtale.

Du kan for eksempel stille dem spørsmål om personvernpolitikken deres, hvordan de håndterer diskresjon og hvilken ansatt som kommer til å få saken din. Det anbefales også å spørre hva de kan og ikke kan gjøre når de undersøker en sak, og hvor sannsynlig det er at de fullfører oppdraget og oppnår alle målene dine.

Steg 3: Organiser notatene dine

Etterforskninger er ofte veldig kompliserte. Det betyr at det kan hende at du ikke vet hvilke detaljer som er essensielle for etterforskningen og hadde hjulpet etterforskeren din. Det er lurt å begynne med å skrive ned historien din og årsaken til at du oppsøker hjelp fra en privatetterforsker. Du bør også passe på å være så nøye som mulig – det vil bidra til at du ikke glemmer viktige detaljer som kan hjelpe etterforskeren med å finne ledetråder og komme til en konklusjon.

Steg 4: Få noen forutsette priser og bruk dem til å ta et bedre valg

Når du er ferdig med å lage en liste med potensielle etterforskningsbyråer, spørsmål og en detaljert beskrivelse av hva du trenger, ring eller send en melding til hver etterforsker for å spørre dem hvor høye prisene deres er slik at du kan estimere hvor mye det vil koste deg å ansette dem.

Steg 5: Velg en privatetterforsker med riktige sertifiseringer

Før du ansetter en privatetterforsker bør du passe på at de har de nødvendige forsikringene, lisensene, sertifiseringene og legitimasjonene. Det kan også være lurt å spørre dem om relevant erfaring når det gjelder saken din.

For å oppsummere, er det lurt at du legger inn nok forarbeid som kunde for å få en god og korrekt pris når du skal ansette en privatetterforsker. Sien alle etterforskninger er ulike, er det vanskelig å komme med en fastpris, så de fleste etterforskere vil komme med en timepris. Jo mer detaljer du kan gi dem i forkant av etterforskningen og jo mer spesifikk du er med hva du ønsker at de skal finne ut for deg, desto mer korrekt er den estimerte prisen de vil gi deg før investigasjonen.

Det er derimot vanskelig å estimere ulike reise og lokalekostnader, hvis etterforskeren for eksempel er nødt til å reise utenbys for å fullføre granskningen og de trenger å overnatte der. Prøv å regne med slike eventuelle kostnader når du setter sammen et budsjett for en etterforskning.

Den dyreste privatetterforskeren er ikke alltid nødvendigvis den beste, men erfarne etterforskere er mer effektive i måten de jobber på, og det kan føre til mindre avgifter til slutt til tross for høyere timepriser. En uerfaren etterforsker kan føre til en klønete etterforskning, og at du muligens ikke får presentert bevisene du er ute etter på den beste mulige måten.

Det er mye en privatetterforsker kan hjelpe deg med, og prisen vil også være avhengig av hva slags etterforskning du har behov for. Uavhengig av hva slags tjenester du trenger, kan de bidra til å gjøre livet ditt enklere slik at du slipper unødvendige bekymringer.

Vi i Etterforsker1 Gruppen er alltid diskret, og vi dokumenterer hva som foregår med video og bilder. Du får dette og en skriftlig rapport av oss. Vi er dine øyne og ører!

Privatetterforskere i hele Norge

Vi har privatetterforskere over hele landet. Dette inkluderer de største byene som Hamar, Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim, Tromsø, Sandefjord m.m.

Kontakt oss på telefon 21608178 eller epost kontakt@etterforsker1.no for en uforpliktende prat om din sak.

Om forfatteren

Privatetterforsker og sertifisert skriftgransker Thomas Mathiesen.

Mathiesen er daglig leder i Etterforsker1 Gruppen AS, sentralstyremedlem i den internasjonale bransjeorganisasjonen for privatetterforskere. Mathiesen har bakgrunn fra IKT med hovedfokus på sikkerhet og mobilteknologi.

Mathiesen bistår klienter innen etterforskning, barnefordeling og skriftgransking.

Privatetterforsker og skriftgransker Thomas Mathiesen

Epost LinkedIn Facebook

I artikkelen tok vi for oss temaet privatetterforsker pris. Nedenfor finner du en stikkordsky for å lese andre artikler som omhandler vårt yrke.

Kontaktskjema

Kontakt oss helt gratis og uforpliktende. Vi har selvfølgelig taushetsplikt.

Telefon: +47 21 60 81 78
Epost: post@etterforsker1.no

  (vi garanterer 100% diskresjon)

  Dagsrevyen reportasje om Etterforsker1

  Etterforsker1 på NRK Dagsrevyen
  NRK Dagsrevyen besøker Etterforsker1 Gruppen.

  InsiderFEM episode om Etterforsker1

  Etterforsker1 Insider TVNorge Marte Bratberg
  Discovery+ og Marte Bratberg ble med oss på jobb. Følg våre medarbeidere på Insider FEM.

  Privatetterforsker podcast

  Privatetterforsker podcast med Thomas Matheisen
  Hør Privatetterforsker Podden med Thomas Mathiesen på Spotify og Youtube. Kontakt oss hvis du har spørsmål du ønsker at vi tar opp.

  Hele verden

  Vi holder til i Norge, men vi reiser verden rundt for å etterforske for deg! Gjennom våre erfarne partnere har vi mulighet til å utføre tjenester i hele verden på kort varsel.

  24 timer i døgnet

  Våre 65 medarbeidere jobber både dag og natt for deg. Våre spanere er dine øyne og ører når du ikke er der selv.

  Privatetterforsker pris