Lydopptak rettssak
Siden 2016 kan alle ta lydopptak i domstolene. I prinsippet skal domstolene tilrettelegge for dette, men det tekniske utstyret er ikke på plass. Derfor tilbyr vi tjenesten lydopptak rettssak. Vi tar opp hele saken på lyd og vi bistår med å transkribere, slik at du får hele rettssaken skriftlig.
Lydopptak er et viktig bevis
Hva sier vitnene i rettssaken? Hva sier den tiltalte? Vi opplever ikke sjelden at mennesker endrer forklaring fra tingretten til lagmannsretten. Uten lydopptak fra tingretten vil det være vanskelig å bevise.
Hvis saken ankes og vitner endrer forklaring, så har det stor betydning for saken. Dette kan føre til justismord og at feil person blir dømt eller frikjent.
Alle samtaler, uten unntak, under rettsforhandlinger bør tas opp og brukes.
Loven sier at domstolene skal ta opp lyd
Loven idag sier at domstolen har en plikt til å ta opptak av forklaringer som gis i saker som går for retten. Men regjeringen har ikke bevilget nok penger til å få dette til. Her sier loven en ting og i praksis er det annerledes. Du risikerer å tape en sak nettopp fordi at loven ikke følges av domstolene.
Det kan i utgangspunktet få følger for partenen i sivile saker og i straffesaker. Av hensynet for å sikre at lov følges må opptaket utføres av partene selv. Vi i Etterforsker1 gjør dette for deg.
Bruk av lydopptak fra rettssak
Datatilsynet oppgir at det er forbudt å publisere innholdet i lydopptak offentlig fra rettsmøter. Selv om opptakene er avgjørende for at domstolen dømmer rett, så må man gjøre lydopptak lovlig og ikke bruke det ulovlig.
Vi bistår deg med å skrive av hva som blir sagt og av hvem. Dette er en tidkrevende jobb og forenkles av oss. Hvem i salen sa hva? Hva sa dommeren? Er noen inhabile? Hvem visste hva?
Er lydopptak bevis i en rettssak?
Dersom du ønsker å legge frem andre lydopptak som bevis i retten (enn lydopptak fra en rettssak), så må disse være tatt opp lovlig.
Det er lovlig å ta alle samtaler der du selv er en aktiv part.
Du kan ikke ta hemmelig lydopptak hvis du selv ikke er en aktiv part i samtalen.
Vi anbefaler at du får en avskrift av lydopptaket og legger dette frem som bevis før du legger frem lydopptaket. Det er enklere for dommere og rettene generelt å godta en avskrift enn selve opptaket.
Opptak godtas ofte som bevis, men retten må avjøre dette i hver sak.
Dette gjør Etterforsker1 for deg i din rettssak
Vi tilbyr tjenesten lydopptak rettssak for å gi alle muligheter til å ha en kopi av sin rettssak på bånd. Da vet du hvem som sa hva. Dette er ofte svært viktig i saker hvor man selv er uenig dom eller avgjørelser.
Våre privatetterforskere er med under hele saken og tar opp alle samtaler i din sak. Vi er også vitner på at det som tas opp faktisk blir sagt. Det vil si at hvis noen benekter at noe er sagt, så stiller vi som vitner for deg.
Ta kontakt med oss idag for å få et tilbud på lydopptak i din rettssak. Dette gjelder både sivile saker og straffesaker. Vi reiser landet rundt for å bistå deg!
Du kan ringe oss når som helst for en uforpliktende samtale. Du når oss på telefon 21 60 81 78.
Om forfatteren
Privatetterforsker og sertifisert skriftgransker Thomas Mathiesen. Mathiesen er daglig leder i Etterforsker1 Gruppen AS, sentralstyremedlem i den internasjonale bransjeorganisasjonen for privatetterforskere. Mathiesen har bakgrunn fra IKT med hovedfokus på sikkerhet og mobilteknologi. Mathiesen bistår klienter innen etterforskning, barnefordeling og skriftgransking. |