Etterforsker1 Gruppen

Landets største innen privatetterforskning
Tilbake til bloggen

Drapet på Halvor Johan Sva

Tid å lese: 3 minutter

Etterforsker1 og Mannegruppa Ottar etterforsker drapet på Halvor Johan Sva på Skarnes (2012). Her får du siste oppdatering i saken.

Lørdag den 20. oktober 2012 ble Halvor Johan Sva funnet påkjørt og drept i Ullernvegen på Skarnes.

Halvor skulle på jakt denne oktobermorgenen og han var ute for å lufte hunden sin da han ble påkjørt. Det var familie eller jaktkamerater som fant Halvor. Vi har blitt fortalt at han da fremdeles var i live, men døde like etter.

NRK har laget en samleside om saken på denne siden.

Ullernvegen der Halvor Johan Sva ble påkjørt og drept.
Ullernvegen der Halvor Johan Sva ble påkjørt og drept.

Slik skal vi løse saken

Politiet har siktet tre eller fire personer i saken, men siktelsen er frafalt (eller saken har blitt henlagt). Politiet ønsker ikke å dele etterforskningsmaterialet med Etterforsker1 Gruppen AS og Manngeruppa Ottar.

Dette er på mange måter frustrerende og man kan stille seg spørsmål om deres motivasjon. Saken er henlagt og vi i som detektiver i Etterforsker1 og Mannegruppa Ottar mener at en oppklaring av saken er av allmenn interesse.

Etter at vi publiserte vår første episode i podcast-serien har vi fått inn en rekke tips fra publikum. Endel av disse tipsene går på mye av det samme som politiet har etterforsket, og noen av tipsene er informasjon vi ikke tror at politiet har fått.

Vi deler selvfølgelig informasjonen med politiet hvis etaten ønsker å få dette. Våre tipsere er anonyme og vi behandler disse på samme måte som journalister gjør med sine anonyme kilder. I denne saken er vi å regne som journalister og krever derfor å få samme rettigheter som pressen.

Vi følger opp tipsene og snakker med de involverte. Familien har ikke villet ha noe etterforskningen å gjøre, og vi har hatt en god dialog med deres representant. Vi har bedt familien om å kontakte oss hvis de ønsker å samarbeide.

Flere tipsere har vi jevnlig kontakt med for å følge opp utviklingen. Vi har vært på Skarnes og vi jobber videre med å samle alle trådene i denne saken.

Har du tips i saken? Du kan kontakte oss anonymt per epost på tips@etterforsker1.no

Løgndetektor og innbrudd

For å utelukke de siktede har vi tilbudt dem å ta en løgndetektortest. Vi ønsker å finne sannheten og ikke bare å henge ut mistenkte. Derfor vil gjerne ta en løgndetektortest (en polygraf) på dem, slik at vi eventuelt kan utelukke en eller flere av dem.

Ble disse siktet på grunn av den lokale politimesteren på Skarnes? Mange har fortalt oss at politiet på Skarnes mislikte de lokale rusmisbrukerene. På Skarnes er det mang en unggutt som har kjørt for fort, brukt narkotika og vært litt smågal. De fleste bygder har ungdommer som ikke følger lover og regler, og Skarnes er intet unntak. Men er det sannsynlig at de er drapsmenn?

Et spennende moment er at det var et innbrudd på det lokale bilhoggeriet i samme periode som drapet skjedde.

Bilde av det lokale bilhøggeriet.
På dette bilhoggeriet var det innbrudd da Halvor ble påkjørt.

Skarnes er et lite sted og innbrudd er ikke dagligdags. Hvem brøt seg inn på dette bilhoggeriet? Og ikke minst; hvorfor brøt noen seg inn her?

Se podcast-episodene

Episode nummer 2 – Publisert 14. mars 2021
Episode nummer 1 – Publisert 31. januar 2021

Kontaktskjema

Kontakt oss helt gratis og uforpliktende. Vi har selvfølgelig taushetsplikt.

Telefon: +47 21 60 81 78
Epost: post@etterforsker1.no

  (vi garanterer 100% diskresjon)

  Dagsrevyen reportasje om Etterforsker1

  Etterforsker1 på NRK Dagsrevyen
  NRK Dagsrevyen besøker Etterforsker1 Gruppen.

  InsiderFEM episode om Etterforsker1

  Etterforsker1 Insider TVNorge Marte Bratberg
  Discovery+ og Marte Bratberg ble med oss på jobb. Følg våre medarbeidere på Insider FEM.

  Privatetterforsker podcast

  Privatetterforsker podcast med Thomas Matheisen
  Hør Privatetterforsker Podden med Thomas Mathiesen på Spotify og Youtube. Kontakt oss hvis du har spørsmål du ønsker at vi tar opp.

  Hele verden

  Vi holder til i Norge, men vi reiser verden rundt for å etterforske for deg! Gjennom våre erfarne partnere har vi mulighet til å utføre tjenester i hele verden på kort varsel.

  24 timer i døgnet

  Våre 65 medarbeidere jobber både dag og natt for deg. Våre spanere er dine øyne og ører når du ikke er der selv.

  Drapet på Halvor Johan Sva