Etterforsker1 Gruppen

Landets største innen privatetterforskning
Tilbake til bloggen

Bakgrunnssjekk

Tid å lese: 4 minutter

Etterforsker1 Gruppen tilbyr bakgrunnssjekk av bedrifter, personer og organisasjoner. En faktaoversikt og en bakgrunnssjekk gir deg en mengde informasjon om det du ønsker å vite mer om.

Hva er bakgrunnssjekk?

En bakgrunnssjekk er en sjekk av en person-, selskap- eller organisasjon sin bakgrunn. Dette innebærer innhenting av opplysninger, faktasjekk og utlevering av en rapport med denne informasjon til en tredjepart.

En bakgrunnssjekk av en ansatt er noe annerledes enn en undersøkelse av et selskap. Personopplysningsloven og GDPR er strenge og regulerer hva som er lov til å dokumentere og utlevere.

Ring oss på 21608178 Bruk vårt kontaktskjema

I noen tilfeller blander man terminologiene due diligence og bakgrunnssjekk. Due diligence på norsk retter seg ofte mot bedrifter som ønsker en bakgrunnssjekk av ansatte.

Bakgrunnssjekk prosessen

Bakgrunnssjekk

Undersøkelse av en person

En undersøkelse av en person innebærer at vi innhenter informasjon som er relevant for klienten.

Grunnen til at klienten ønsker en slik undersøkelse kan være at klienten har møtt personen på en datingapp og fått råd av TinderTips.no eller andre rådgivere om å undersøke denne personen før man går videre i et forhold.

Ved ansettelse av personer i en høyere funksjon vil det ofte kreves en bakgrunnssjekk av hensyn til eierene av bedriften. Sikkerhetspersonell og annet personell bør også bakgrunnssjekkes fordi de blant annet kan være en trussel mot firmaet og deres kunder hvis de ikke har «rent mel i posen».

Personer som ansettes i sentrale posisjoner i det offentlige vil normalt også undersøkes før de ansettes. Disse vil man utføre en utvidet bakgrunnssjekk på fordi de sitter i viktige stillinger.

Typisk driftspersonell vil som oftest ikke kreve en undersøkelse før ansettelse. I noen tilfeller vil bedriften selv utføre litt av bakgrunnssjekk ved å se på sosiale medier osv. Sosiale medier vil som regel kunne gi et greit bile av personen uten å gå i dybden. Blant annet kan man se hva personen gjør på fritiden.

Andre ganger er grunnen at en i familien starter en relasjon til en person man mistenker har andre motivasjoner enn å bare bli en venn.

Dette er ofte detaljer som:

 • Økonomi
 • Familie
 • Eiendommer
 • Ansettelseforhold

Vi utfører også digital referansesjekk og ikke kun en diskret undersøkelse.

Undersøkelse av et firma

En undersøkelse av en bedrift eller noe annerledes enn for en person. I et firma finnes det ofte et større persongalleri, og disse er en del av undersøkelsen.

Selskapets økonomi og historikk er også viktig. Det samme gjelder omtale i media og generell goodwill som dokumenteres.

Bakgrunnssjekk skal ofte utføres ved oppkjøp av bedrifter eller andre store investeringer. Da er det blant annet viktig å få en full oversikt over bedrifter og nøkkelpersonene. Gjennom prosessen vil man avdekke om det som er kommunisert om selskapet er korrekt eller ikke. Det kan være brudd på straffeloven å oppgi feil informasjonen når det handler om store investeringer.

Vi tilbyr en normal bakgrunnssjekk og en utvidet bakgrunnssjekk.

Semac bakgrunnssjekk eller Etterforsker1?

Det finnes flere gode leverandører av slike undersøkelser. Semac bakgrunnssjekk er en av konkurrenter som vi kjenner som et godt firma.

Etterforsker1 Gruppen er noen mindre enn Semac og den store forskjellen er at vi i Etterforsker1 er privatetterforskere.

Både Semac og Etterforsker1 utfører undersøkelser på vegne av bedrifter og privatpersoner.

Mennesker som har blitt undersøkt av Semac kontakter ofte oss. De spør ofte om Semac bakgrunnssjekk erfaringer.

Ring oss på 21608178 Bruk vårt kontaktskjema

Erfaringer fra Semac bakgrunnsjekk finner du ofte blant kollegaer og andre ansatte hvor bedriften har benyttet seg av Semac bakgrunnssjekk.

Jobb

Bedrifter som ansetter mennesker benytter seg ofte av våre undersøkelser. Disse er enkle etterforskninger eller dypere granskninger. Dette kommer an på ansettelsesforholdet. En finansdirektør vil typisk måtte undersøkes noe grundigere enn en butikkmedarbeider.

På mange måter er tjenesten vår som en utvidet referansesjekk.

Ønsker du en bakgrunnssjekk av en ansatt? Kontakt oss, så tar en av våre privatetterforskere seg av dette. Vi garanterer selvfølgelig diskresjon.

Fikk ikke jobb etter bakgrunnssjekk?

Mange opplevere å få avslag på jobbsøknaden sin fordi de ikke består en granskning. Både Semac og Etterforsker1 utfører profesjonelle undersøkelser, men det er alltid rom for feil.

Profesjonelle bedrifter som Semac bakgrunnssjekk og Etterforsker1 sine undersøkelser har metoder for å unngå feilrapportering til kunden. Vi faktasjekker så godt det lar seg gjøre.

Innsynsrett hvis du ikke fikk jobb etter bakgrunnssjekk

Du har rett til å få se alt av dokumentasjon som en bedrift har innhentet om deg. Dette er for å beskytte deg mot urimelig bruk av informasjon om deg. Både EU sin GDRP og norges personvernlovgning gir deg denne retten.

For å kreve utlevering av slik informasjon kontakter du Etterforsker1 eller Semac direkte. Dokumentasjonen slettes fortløpende, så du bør være rask.

Arbeidsgiveren hvor du ikke fikk jobb er også ansvarlig for å gi deg en kopi av dokumentasjonen når du ber om det. Såfremt du ber om dette før det slettes må arbeidsgiver gi deg kopi av dokumentasjonen.

Beste bakgrunnssjekk for online dating

Online dating er den mest vanlige måten å finne en ny kjæreste på. Men vet du egentlig hvem personen du dater er?

Vi i Etterforsker tilbyr en av de beste undersøkelsene for online dating. Denne forteller deg hvem personen egentlig er og besvarer spesifike spørsmål du har.

Vi anbefaler at du undersøker din kjæreste før du for eksemple flytter sammen eller introduserer barna.

Etterforsker1 jobber tett med Tinder Tips for å tilby en av de beste granskningstjenestene for online dating.

Andre bransjer hvor granskning kreves

I Norge er det mange bransjer hvor det kreves at medarbeidere undersøkes og granskes før både før ansettelse og ved jevnlige mellomrom.

Luftfartstilsynet gjør sine egne undersøkelser innenfor luftfart. Politiet og forsvaret har sine egne avdelinger for dette. Norsis og andre bruker PST.

Om forfatteren

Privatetterforsker og sertifisert skriftgransker Thomas Mathiesen.

Mathiesen er daglig leder i Etterforsker1 Gruppen AS, sentralstyremedlem i den internasjonale bransjeorganisasjonen for privatetterforskere. Mathiesen har bakgrunn fra IKT med hovedfokus på sikkerhet og mobilteknologi.

Mathiesen bistår klienter innen etterforskning, barnefordeling og skriftgransking.

Privatetterforsker og skriftgransker Thomas Mathiesen

Epost LinkedIn Facebook

Kontaktskjema

Kontakt oss helt gratis og uforpliktende. Vi har selvfølgelig taushetsplikt.

Telefon: +47 21 60 81 78
Epost: post@etterforsker1.no

  (vi garanterer 100% diskresjon)

  Dagsrevyen reportasje om Etterforsker1

  Etterforsker1 på NRK Dagsrevyen
  NRK Dagsrevyen besøker Etterforsker1 Gruppen.

  InsiderFEM episode om Etterforsker1

  Etterforsker1 Insider TVNorge Marte Bratberg
  Discovery+ og Marte Bratberg ble med oss på jobb. Følg våre medarbeidere på Insider FEM.

  Privatetterforsker podcast

  Privatetterforsker podcast med Thomas Matheisen
  Hør Privatetterforsker Podden med Thomas Mathiesen på Spotify og Youtube. Kontakt oss hvis du har spørsmål du ønsker at vi tar opp.

  Hele verden

  Vi holder til i Norge, men vi reiser verden rundt for å etterforske for deg! Gjennom våre erfarne partnere har vi mulighet til å utføre tjenester i hele verden på kort varsel.

  24 timer i døgnet

  Våre 65 medarbeidere jobber både dag og natt for deg. Våre spanere er dine øyne og ører når du ikke er der selv.

  Bakgrunnssjekk