Etterforsker1 Gruppen

Landets største innen privatetterforskning
Tilbake til bloggen

Detektiv avlytter mobiltelefon

Tid å lese: 2 minutter

NRK melder at privatdetektiver bistår foreldre med å avlytte mobiltelefon til barna sine – Datatilsynet reagerer på at barn mister privatlivet.

Vår kollega, Thomas Mathiesen, forteller at han får flere forespørsler i uka fra foreldre som har lyst til å overvåke barnas mobiltelefon.

Han mener det er fullt forståelig at foreldre har et ønske om å avlytte mobiltelefon til barna sine.

– Hvis datteren din på 16 har begynt å ruse seg på hasj og du kan få stoppet det ved å finne ut av det, kan det redde livet hennes. Hvis du må overvåke henne litt for å finne ut av det, så kan det være verdt det, sier Mathiesen.

Det finnes massevis av apper, og barn har i dag full tilgang på både pornografiske og voldelige apps. For mødre og fedre har det så langt vært nesten umulig å følge med på hvilke apper barna bruker. I tillegg til rapportene og kontrolltjenestene, inneholder mobilappen en trygghetsalarm og en lokaliseringstjeneste. En sporingstjeneste som lar foreldre lokalisere barnet ved bruk av mobilens egen GPS. Man kan også sette opp et filter hvor man kan definere hvilke nettsteder eller kategorier av nettsteder barnet kan surfe på.

De mange tjenestene er en erkjennelse av at behovet for funksjonalitet og kontroll avhenger av barnets alder og modenhet.

Måten «hackingen» fungerer på er at foreldrene kjøper en overvåkingspakke av detektivene. De mottar så en epost og installerer programvaren på mobiltelefonen. Etterforsker1 Gruppen AS tilbyr et bredt spekter av detektivtjenester for foreldre.

– Har du en datter på 16 så er det antakeligvis ikke så lett å få telefonen fysisk. Har man brukernavn og passord til iClouden hennes, så trenger man ikke fysisk tilgang til telefonen. Da kan vi fjerninstallere systemet.

De minste har også rett til et privatliv

Kjersti Botnan Larsen, seniorrådgiver i Barneombudet sier at foreldrene her risikerer at tilliten barnet har til dem er brutt for alltid.

– Barn har, som vi voksne, en rett til privatliv. Det gjelder også på telefoner. Den retten er vernet både i FNs barnekonvensjonslov og i Norges grunnlov, sier hun.

– Jeg tror det er lurt å tenke «hva ville jeg som voksen tenkt hvis noen hadde gjort dette», sier Botnan Larsen.

– Jeg tror de fleste er enige om at det hadde de ikke likt.

Er det straffbart?

– Hele personopplysningsregelverket er basert på åpenhet. Og her vil det jo da være skjulte opptak og det er svært problematisk, sier Nerland.

Juridisk rådgiver i Datatilsynet, Embla Helle Nerland påpeker at om man avlytter samtalene til barnet sitt, så er det også en annen person med i samtalen og da kan det være straffbart.

Mathiesen i Etterforsker1 sier at barnet selv har lov til å ta opp samtaler de selv har med andre. Foreldre kan derfor på vegne av barnet ta opp samtaler som kan bevise at barnet blir utsatt for trakassering og mobbing.

– Vi gir kunden tilgang til et system. Vi informere foreldre om at de må følge norsk lov. Selv om man kjøper en kniv på IKEA og skader noen med den, så er det ikke IKEAs feil!

Avlytte mobiltelefon til barna er enklere enn mange tror

Etterforsker1 leverer tjenesten og har gjort det i mange år. Du installerer appen og gjør alt av konfigurasjon på en PC eller MAC. Enklere blir det ikke og det krever bare en halvtime av din tid.

Ønsker du bistand av detektiver for å se om dine barn er trygge? Ta kontak med Etterforsker1 Gruppen AS på telefon 21608178 eller se vår kontaktside.

Kontaktskjema

Kontakt oss helt gratis og uforpliktende. Vi har selvfølgelig taushetsplikt.

Telefon: +47 21 60 81 78
Epost: post@etterforsker1.no

  (vi garanterer 100% diskresjon)

  Dagsrevyen reportasje om Etterforsker1

  Etterforsker1 på NRK Dagsrevyen
  NRK Dagsrevyen besøker Etterforsker1 Gruppen.

  InsiderFEM episode om Etterforsker1

  Etterforsker1 Insider TVNorge Marte Bratberg
  Discovery+ og Marte Bratberg ble med oss på jobb. Følg våre medarbeidere på Insider FEM.

  Privatetterforsker podcast

  Privatetterforsker podcast med Thomas Matheisen
  Hør Privatetterforsker Podden med Thomas Mathiesen på Spotify og Youtube. Kontakt oss hvis du har spørsmål du ønsker at vi tar opp.

  Hele verden

  Vi holder til i Norge, men vi reiser verden rundt for å etterforske for deg! Gjennom våre erfarne partnere har vi mulighet til å utføre tjenester i hele verden på kort varsel.

  24 timer i døgnet

  Våre 65 medarbeidere jobber både dag og natt for deg. Våre spanere er dine øyne og ører når du ikke er der selv.

  Detektiv avlytter mobiltelefon